El personal Tècnic d’Inserció i Orientació Laboral de Urbalab Gandia ha dut a terme una jornada amb els responsables Tècnics i joves participants del Programa Jove Oportunitat –JOOP- que actualment es desenvolupa en diferents localitats de la comarca.

Durant el transcurs d’aquesta jornada informativa els joves “joopers” de Gandia han tingut l’oportunitat de conèixer els diferents serveis i programes, tant de formació com d’ocupació, que s’ofereixen des de Urbalab Gandia i que comprenen els recursos formatius, ofertes laborals, assessorament a emprenedors i la millora de les competències professionals i digitals entre altres.

Jove Oportunitat – JOOP – és un programa dissenyat i organitzat per l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) per a motivar i orientar a joves d’entre 16 i 21 anys que han abandonat el sistema educatiu i la seua finalitat és aconseguir que els participants completen una Formació Professional. Per a això, necessitaran prèviament una intervenció que actue sobre la seua motivació, reforce la seua autoestima i els ajude a construir un projecte integral de vida. Per a dur a terme aquest programa es potenciarà l’atenció personalitzada treballant com a eina pedagògica el coaching actitudinal i els grups reduïts de participants.

El programa JOOP els està proporcionant l’orientació sobre les diferents famílies professionals de la formació professional des d’un enfocament pràctic, visitant empreses on els mostraran el treball real al qual porta cada titulació i així puguen descobrir la seua vocació.

Jove Oportunitat, Joop, és un programa que compta amb el finançament del Fons Social Europeu, dins de l’Estratègia Europea 2020, i s’ha fixat com a meta la reducció de l’Abandó Educatiu Precoç (AET), un problema amb enorme incidència a la Comunitat Valenciana.

 

 

 

 

Comparteix: