El passat 7 de març Urbalab va acollir el “I Hackhaton Tecnològic La Safor Emprén”, fent possible connectar 29 estudiants de Noves Tecnologies de la comarca amb empreses locals, en un ambient d’innovació i creativitat. Les empreses col·laboradores foren: Nuevas Técnicas del Gas, S.L. (NTGAS), Omsuntech S.L., i Don Hierro. L’esdeveniment va resultar un èxit d’implicació, tant de la comunitat educativa com empresarial de la comarca de la Safor.

L’alumnat participant pentanyia als cicles formatius superiors de la família professional d’Informàtica i comunicacions dels centres educatius IES Maria Enriquez i IES Jaume II El Just. Durant tot el matí van estar treballant en els reptes tecnològics proposats per les empreses col·laboradores i desenvolupant la seua creativitat per arribar a solucions innovadores.
Tots els i les participants van demostrar la seua capacitat per a identificar problemes i oferir solucions viables tècnicament per a donar resposta a les necessitats de les empreses.
Les propostes presentades van recollir les visions dels diferents cicles formatius: desenvolupament d’aplicacions web, Ciberseguretat, desenvolupament d’aplicacions multiplataforma, administració de sistemes informàtics i Big Data i Inteligència Artificial.
El jurat, compost per 9 persones, entre personal tècnic i representants de les empreses col·laboradores, va avaluar els projectes tenimp en compte diferents criteris com ara, l’originalitat, execució tècnica, claredat en l’exposició i col·laboració eficient.
La decisió final va ser difícil tot i la qualitat de les presentacions i el treball dels i les estudiants, superant les expectatives previsibles.
L’esdeveniment al qual assistir José Manuel Prieto, Alcalde de Gandia, va culminar amb l’entrega de premis per part de Elena Moncho,  Regidora delegada d’Economia, Empresa i Ocupació, Comerç, Mercats i Consum, Óscar Morant, Director General d’inversions, coneixement i innovació i Ramon Soler, Vicepresident de FAES, on es va reconèixer l’esforç i la creativitat dels participants. El projecte premiat va ser el Grup 3, amb el repte de NTGAS, i es van fer dues mencions especials al Grups 4 amb el repte de Omsuntech i el 5 de Don Hierro.
Aquesta iniciativa ha sigut reforçada amb la creació d’una plana web per compartir els projectes, fomentant la col·laboració contínua entre estudiants i empreses locals. Aquesta web, inserida en el projecte Connecta Talent, es configura com un compromís a llarg termini per a reforçar els llaços entre l’educació, el talent i la indústria tecnològica.

Comparteix: