Hui s’han reunit telemàticament els signants de l’Acord Territorial per l’Ocupació i el Desenvolupament Local de la Safor per analitzar, valorar i implementar la proposta que va a presentar-se a la convocatòria d’una nova subvenció per al període 2021-2022

La reunió a la que estaven convocades les entitats signants de l’Acord Territorial de la Safor: la Mancomunitat de Municipis de la Safor, CCOO-PV, UGT-PV Intercomarcal Ribera-Safor-Vall d’Albaida-Costera-Canal de Navarrés, la Federación de Asociaciones de Empresarios de la Safor (FAES) i l’Ajuntament de Gandia ha estat una anàlisi de la proposta que es presentarà a la convocatòria publicada per LABORA per a l’exercici 2021 de les subvencions destinades a fomentar els acords territorials en matèria d’ocupació i desenvolupament local en la Comunitat Valenciana per un muntant de 240.000 euros.

El Programa Experimental que es presenta en aquesta convocatòria porta per nom “Implementació d’una xarxa de serveis digitals d’orientació i inserció laboral (e-orienta) a la comarca de la Safor” i inclou actuacions concretes com ara el desenvolupament d’un sistema web d’informació amb eines tecnològiques específiques per a l’orientació laboral, la configuració d’un procediment d’orientació laboral a través de medis digitals i la capacitació dels professionals que l’han de desenvolupar. En aquest punt, Raul Roselló puntualitzava “és important que la professionalització dels orientadors vaja al mateix ritme que l’aplicació als usuaris, és a dir que l’experiència ha de formar part de la pròpia formació i ha de beneficiar al mateix temps als orientadors i als usuaris d’aquests serveis”.

Una altra de les actuacions que inclou la proposta i que ha estat molt ben valorada per tots els assistents ha estat la de la transferència de resultats, és a dir, la proposta de que aquest sistema web d’orientació laboral s’implemente a nivell comarcal. És en aquest punt on ha sorgit la necessitat de buscar-ne una solució al manteniment de les webs o dels canals informatius de les entitats participants en el Pacte Territorial per tal d’unificar criteris. En aquest sentit s’ha acordat estudiar possible solucions.

 

Cal recordar que els principals objectius d’aquesta nova proposta d’actuació passen per ampliar el nombre de persones orientades, combatre la bretxa digital, adaptar el procés d’orientació laboral a les noves demandes de  l’entorn laboral, entre d’altres.

 

La proposta en general ha estat valorada molt positivament per tots els participants de la reunió. En aquest sentit el regidor qualificava el projecte com a “molt ambiciós i una contribució necessària per avançar en la modernització dels serveis d’ocupació”, i el representant de CCOO incidia en que “cal empoderar les persones que estan a l’atur i aquesta és una manera més de fer-ho. L’orientació laboral és fonamental”.

Els signants de l’Acord Territorial tornaran a reunir-se a partir de la segona quinzena de  de gener per tal de treballar les línies d’actuació de l’Acord Territorial més enllà de les pròpies convocatòries de projectes.

Comparteix: