L’Ajuntament de Gandia ha presentat una proposta per a la “Convocatòria d’ajudes a l’execució de projectes singulars col·lectius de transformació digital per al comerç i l’artesania”, convocades per la Càmera de Comerç d’Espanya.

En concret, el projecte que presenta Gandia planteja la posada en funcionament d’una plataforma web de serveis, recursos i informació estratègica per a l’acompanyament en el procés de transformació digital de xicotetes i mitjanes empreses dels sectors comerç i artesania. Es tracta, aleshores, d’articular un espai digital que integre, difonga i amplie les iniciatives que ja estan en marxa en l’actualitat i que al mateix temps siga un punt de referència per a la difusió de coneixement i de recursos sobre innovació i transformació en aquests dos sectors.

Per tant, l’acció principal d’aquesta iniciativa és la creació de la plataforma web que concentrarà tota la informació i recursos útils per a impulsar la transformació del comerç i l’artesania local en activitats de valor afegit. I aquesta posada en valor serà possible gràcies a la incorporació de les tecnologies digitals en totes les fases, des de la producció, passant per la distribució i acabant en la venda.

 

Però a més, aquesta mena de contenidor de recursos, pretén esdevindre un espai de referència obert a la col·laboració entre comerços per a impulsar iniciatives i projectes relacionats amb l’ecosistema valencià d’innovació. D’aquesta manera, el sistema de plataforma web sorgeix del concepte portal del comerciant però planteja una orientació diferent alhora que complementària.

 

La proposta, que es va presentar la passada setmana, va adreçada al conjunt del sector comercial de la ciutat i està dotada amb 34.000 euros pel que fa a la consignació pressupostària del 2021. En cas de ser aprovada començaria a treballar-se en abril d’aquest mateix any.

Cal posar de relleu que aquestes ajudes, participades per la Unió Europea, la Càmera de Comerç d’Espanya i la Generalitat Valenciana, s’integren dins de l’actuació “Inno-Càmaras-, innovación y competitividad en el comercio minorista. Modernización Comercial”, dins del Programa Operatiu Plurirregional d’Espanya FEDER. Els pressupostos del Fons Comunitari FEDER regionals per al període 2019-2023, estan gestionats per la Càmera de Comerç d’Espanya i es destinen, entre d’altres coses, a promoure una eficaç consecució del Pla Integral de Recolçament a la Competitivitat del Comerç Minorista. Per això posen a disposició de les xicotetes i mitjanes empreses tota una sèrie de recursos per a afrontar processos de innovació i transformació digital, al temps que impulsen models empresarials més competitius, innovadors, sostenibles i eficients.

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97