Un any d’aprenentatge, treball i, encara que semble missatge de Nadal per les dates en les quals ens trobem, un any també d’ il·lusions i nous propòsits. Un 2017, en el que les 30 persones participants al Taller d’Ocupació “Sendes Urbanes II” han aconseguit finalitzar amb èxit un projecte formatiu i de treball. Un repte personal per a molts d’ells, que els ha permès, a més d’ obtindre una qualificació professional, desenvolupar habilitats personals i competències tècniques per millorar la seua inserció en el món laboral.

El projecte formatiu i personal de cada persona ha girat al voltant d’un objectiu comú, el treball real de condicionament i promoció de les Sendes Urbanes de Gandia, un projecte estratègic de ciutat que presenta els diferents barris de la ciutat com a punts de partida de 9 recorreguts per conformar una Xarxa de Sendes entorn a la ciutat de Gandia.

La proximitat de les sendes i camins de la Xarxa a les zones urbanes ha propiciat la necessitat de condicionar, rehabilitar i recuperar algunes zones degradades per tal de conformar uns camins accessibles, senyalitzats i de qualitat. Les actuacions de millora ambiental i promoció turística per a la configuració de la xarxa ja va ser encetada en l’anterior projecte, i s’ha continuat pel Taller d’Ocupació Sendes Urbanes II, que ha comptat amb tres especialitats, totes elles amb Certificat de Professionalitat inclòs:

  • Activitats auxiliars en Vivers , jardins i centres de Jardineria, de Nivell 1, i Instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes, de Nivell 2, que s’ha encarregat de seguir la tasca de recuperació del viver municipal, plantació d’arbres i plantes autòctones, desbrossament,  reg, etc, de diverses sendes com són la Senda Roja, la Groga, la Turquesa, però sobre tot, la Senda Morada del Castell de Bairén, que ha estat l’objectiu real d’aquest Taller.
  • Operacions auxiliars d’obres de fàbrica i cobertes, de Nivell 1, i Fàbriques d’Obra, de Nivell 2, que s’ha encarregat de la realització de noves construccions de bancs, col·locació de tanques, senyalitzacions, cartelleries, pintura de murs, manteniments, etc. a les Sendes Turquesa, Groga i sobretot a la Morada.
  • Confecció i Publicació de Pàgines Web, de Nivell 2, que ha estat encarregada de dissenyar la senyalització i cartelleria dels senders, així com la construcció de la pàgina web www.sendesurbanes.gandia.org per donar visibilitat a la Xarxa de Sendes Urbanes de Gandia.

Aquest Taller d’Ocupació ha comptat amb un equip docent i directiu de 7 persones que han dirigit el projecte formatiu i d’obra impulsat per la Regidoria de Polítiques Econòmiques i Innovació, amb col·laboració de la Regidoria de Gestió Responsable del Territori,  i cofinançat pel Servef i el Fons Social Europeu.

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97