Inici \ Projectes \ Projecte Equal Àncora

Àncora és un projecte europeu emmarcat en la Iniciativa comunitària de recursos humans Equal, finançada pel Fons Social Europeu, que pretén posar en pràctica noves idees susceptibles de canviar les polítiques i pràctiques del futur, en l’ocupació i la formació.

L’objectiu fonamental d’Àncora és millorar la competitivitat de les empreses i treballadors/es de la comarca de la Safor, desenvolupant nous mètodes i instruments que faciliten la seua adaptació als canvis de l’entorn econòmic i social, per mitjà de la incorporació de fórmules de gestió empresarial basades en la responsabilitat social de les empreses.

Àncora desenvolupa accions innovadores en favor del manteniment de l’ocupació, sobretot de treballadors i treballadores que es troben en situació de risc d’exclusió social i, en especial, d’aquells/es que provenen de projectes d’inserció.

Àncora actua en tres línies:

  • Línia 1. Desenvolupant un sistema de treball per al manteniment de l’ocupació de col•lectius desfavorits sobre la base de l’adaptació de les competències professionals de perfils professionals ja existents.
  • Línia 2. Difusió i estímul del compromís social de les empreses de la comarca, especialment en el que es refereix a la implicació d’estes en projectes d’integració laboral.
  • Línia 3. Reflexió sobre el paper dels serveis públics de les administracions locals en l’adaptació laboral d’estos col•lectius, i experimentació de nous instruments per a la conciliació laboral i familiar.

Socis participants: Ajuntament de Gandia (entitat responsable)Mancomunitat de Municipis de la Safor, Federació d’Associacions d’Empresaris de la Safor, Unió Comarcal de la Ribera Baixa, la Safor i la Vall d’Albaida de UGT – PV, Unió Intercomarcal de la Ribera – la Safor de CC.OO, Creu Roja Espanyola, Cáritas Interparroquial Gandia, Centre d’Estudis i Investigacions Comarcals Alfons el Vell.

Xarxa transnacional: Chambre de Mètier de la Somme, Amiens (França); Institut Für Humanistisches Management, Viena (Àustria); Institute for the Blind and Partially Sighted in Copenhagen (Dinamarca); ENAIP, BBQ, Stuttgart, (Alemanya); Conservizi Lazio, Roma (Itàlia); Institut Maszyn Matematycznych, Varsovia (Polònia); Institut Zamestnanosti, Bratislava (Eslovàquia).

Pressupost: 1.269. 405,85 euros.

Període d’execució: 2005/2007.

Cofinançament: FSE – Iniciativa Comunitària Equal.

Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97