Des que es va decretar l’estat d’alarma, han sigut diverses les mesures de suport financer adoptades tant pel Govern d’Espanya com per l’autonòmic, amb la finalitat de pal·liar els problemes de liquiditat als quals les empreses i autònoms hauran de fer front després de la crisi sanitària provocada pel COVID-19.

Per part del Consell les principals mesures van encaminades a facilitar l’accés al finançament. Així, a través de l’Institut Valencià de Finances s’ha modificat les condicions de les seues Línies de finançament bonificades per a adaptar-les a la nova situació generada per la crisi del Covid-19 i permetre així que autònoms, microempreses, pimes i grans empreses de la Comunitat Valenciana puguen finançar-se en les millors condicions.

Les principals línies són:

  • Línies bonificada IVF-AUTÒNOMS I MICROEMPRESES
  • Línia bonificada IVF-PIME
  • Línia bonificada IVF-GRAN EMPRESA

Cadascuna d’elles va dirigida a autònoms, microempreses, pimes i grans empreses la seu social de les quals, establiment o sucursal de producció o de desenvolupament de l’activitat es trobe radicat en la Comunitat Valenciana.

Els projectes tindran com a finalitat:

– L’ampliació i renovació de les instal·lacions, maquinària i equips

– Cobrir les necessitats de liquiditat per a fer front a les despeses d’explotació propis de l’activitat de l’empresa

Pot consultar les condicions i requisits de cadascuna d’aquestes línies en IVF.

 

Per part del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, s’ha posat en marxa una Línia d’Avals que serà gestionada per l’Institut de Crèdit Oficial (ICO). La finalitat d’aquesta línia és facilitar el manteniment de l’ocupació i pal·liar els efectes econòmics del COVID-19. La línia d’avals es va aprovar amb una dotació de fins a 100.000 milions d’euros. El primer tram activat té un import de 20.000 milions d’euros.

L’objectiu de la mateixa és cobrir els nous préstecs i altres modalitats de finançament i les renovacions concedides per entitats financeres a empreses i autònoms per a atendre les necessitats de finançament, com ara: pagament de salaris, factures, necessitat de circulant i altres necessitats de liquiditat, incloent les derivades de venciments d’obligacions financeres o tributàries

El dilluns 6 d’abril, l’ICO i les entitats financeres van subscriure els corresponents convenis de col·laboració per a la posada en marxa d’aquesta línia. Aquelles empreses i autònoms interessats en aquestes línies han de posar-se en contacte amb la seua entitat financera.

Les entitats financeres hauran de mantindre obertes les línies de circulant dels seus clients fins al 30 de setembre. A més, hauran de transferir als seus clients el benefici derivat de l’aval públic, en forma de menors interessos o major termini, entre altres opcions. Així mateix, no podran condicionar l’aprovació dels préstecs a la contractació per part del client de cap altre servei o producte, segons informa el Ministeri d’Assumptes Econòmics.

Els avals concedits per l’ICO cobriran l’import principal del préstec impagat pel client, exclosos altres conceptes, com els interessos ordinaris o de demora.

Una vegada s’haja utilitzat aquest primer tram de la línia d’avals, el Govern habilitarà un nou tram, les característiques del qual es determinaran en el seu moment.

Pot consultar les condicions i requisits de cadascuna de les línies en ICO

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97