Des d’ahir, milers de treballadors per compte propi tancaven els seus negocis o es preparaven per a això després que el Govern anunciara dissabte passat la suspensió de les activitats no essencials fins al pròxim 9 d’abril. No obstant això, en l’RD Llei 10/2020 de 29 de març no queda especificat aquest extrem, la qual cosa podia prestar-se a confusió.

Ha sigut amb la publicació de l’Orde SND/307/2020, 30 de març, , on s’estableixen els criteris interpretatius per a l’aplicació del Reial decret llei 10/2020, de 29 de març. En el seu article segon especifica que “el Reial decret 463/2020, de 14 de març, només afecta als autònoms que presten els seus serveis en activitats suspeses per la declaració de l’estat d’alarma. Per part seua, el Reial Decret-lei 10/2020, de 29 de marçno resulta d’aplicació a les persones treballadores per compte propi”.

Amb aquest aclariment interpretatiu, la suspensió de l’activitat no essencial afecta només en el cas dels treballadors per compte d’altri. Per tant, els autònoms que sí que continuen exercint ho faran sense treballadors a càrrec, si és que els tingueren, que a la vegada estaran subjectes al permís retribuït.

Els treballadors per compte d’altri que per desenvolupar una activitat essencial sí que hagen d’acudir al seu centre de treball hauran de fer-ho portant un certificat de desplaçament entregat per l’empresa, el model de la qual figura en l’annex de l’Ordre i podràs consultar ací.

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97