L’alumnat-treballador/a del taller d’ocupació finalitza la plantació de les diferents varietats de cítrics en una de les zones d’actuació de la Torre dels Pares.

La primera tasca que es va realitzar va ser la d’esbrossar el terreny per a poder replantejar tant les ubicacions de les canonades d’aigua, com la dels cítrics i les sendes. Per a això es van utilitzar desbrossadores i l’ajuda d’un tractor que va facilitar l’Ajuntament.

Una vegada realitzat el primer replanteig es va treballar amb una zanjadora per a realitzar les rases necessàries per a instal·lar les canonades principals que alimentaran tot el sistema de reg per degoteig. Instal·lades aquestes canonades es van acoblar tots els ramals necessaris perquè l’aigua arribe als degotadors, on es descarregarà l’aigua gota a gota sobre cada cítric.

El següent pas va ser l’aviverat dels cítrics, en aquest cas per a sotmetre’ls a estrés tèrmic, de manera que les plantes s’acostumen a sobreviure en unes condicions ambientals semblants a les de la parcel·la on s’anaven a plantar definitivament.

A continuació es va tornar a realitzar el replanteig per a l’alineació definitiva dels cítrics, sota un plantejament didàctic, amb un marc de plantació ampli que permeta el seu ús en activitats de formació.

Posteriorment es van realitzar els clots amb una aclotadora per a la plantació dels cítrics. Finalitzada la plantació es va fertilitzar el sòl amb fem de cabra i humus de cuc, i es van realitzar els xicotets escocells per a la retenció del reg.

Ara a esperar que els cítrics donen els seus fruits.

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97