És normal que totes les ofertes d’ocupació sol·liciten unes capacitats personals per a accedir a una feina? Com sé si tinc aquestes competències? Com podré demostrar les meues competències personals en una entrevista de treball?

 

Aquestes preguntes formen part del nostre dia a dia a Urbalab i que rebem de les persones interessades a millorar les seues possibilitats d’ocupació. Aquestes inquietuds són treballades en les activitats del programa Gamificació, transformació digital i Networking per a la dinamització del mercat de treball , però  donem algunes idees a manera de resposta.

Si, és normal que demanden professionals amb certes competències personals, ja que a les empreses s’està treballant en un entorn canviant i amb necessitat d’una adaptació continua marcada per diferents circumstàncies relacionades amb:

 • La internacionalització i globalització
 • La tecnologia aplicada en qualsevol activitat de l’empresa: automatismes, digitalització, etc.
 • Internet de les coses i la utilització de dades per a prendre decisions.
 • Noves formes de comunicació i de relacions de l’empresa amb l’exterior i amb les persones de l’interior.
 • Augment de canvis d’activitat en el lloc de treball i mobilitat espacial.
 • Major atenció a la diversitat: funcional, generacional o cultural.
 • Foment del treball col.laboratiu i espais compartits.

Per a les empreses és necessari que la persona tinga capacitats tècniques o de tipus professional però, al voltant del segle XXI, és imprescindible tindre habilitats personals per a donar resposta i resoldre amb èxit  l’activitat laboral en qualsevol tipus d’ocupació. És per aquest motiu que guanye tanta importància la valoració de les competències personals per al desenvolupament d’un treball i per tant, a la selecció de treballadors/es.

La manera de saber si una persona té les competències requerides per l’ocupació és a través de una valoració personal basada en les experiències anteriors.

En primer lloc, hauràs de conèixer quines són les competències que demanda el mercat laboral, i més concretament, per a la teua ocupació. Seguidament, hauràs de fer la teua auto-valoració d’eixes competències segon les teues experiències laborals o formatives fins ara.

Aquesta auto-valoració es fa basant-se amb uns criteris concrets que validen en quin grau tens desenvolupada una determinada competència.

A l’Urbalab Gandia t’ajuden a fer aquesta auto-valoració en qualsevol competència laboral, encara que hem seleccionat 6 competències personals que son més sol·licitades per les empreses:

 • Capacitat d’aprenentatge.
 • Treball en equip.
 • Habilitats comunicatives.
 • Gestió de productivitat-resultats.
 • Gestió del canvi-adaptabilitat.
 • Creativitat i innovació.

 

Quan ja tingues la valoració de les teues competències personals, serà el moment de mostrar-les a l’entrevista de treball o qualsevol altra situació de comunicació professional (RRSS, Networking, Elevator Pitch).

Per a fer-ho, hauràs de saber expressar exemples de situacions en els quals hages aplicat cada una de les competències al teu passat laboral o formatiu, com a una forma de donar evidències del grau de desenvolupament de la competència. Aquesta és la millor forma de preparar la teua entrevista de treball, per a transmetre major seguretat i confiança, és a dir mostrar-te com un bon professional del segle XXI.

A Urbalab, tens la possibilitat d’obtenir informació, assessorament i l’ajuda per a auto-valorar les teues competències, saber demostrar-les i a més, desenvolupa-les amb activitats, cursos i altres esdeveniments.

Comparteix:
Atenció amb cita prèvia Atención con cita previa
Visita la nostra agenda Visita nuestra agenda
Atenció telefònica: 96 295 96 97 Atención telefónica: 96 295 96 97