Ha començat a Urbalab Gandia, l’Escola d’Ocupació ET FORMEM “Sistema d’Informació per al desenvolupament econòmic”, un programa mixt que permetrà a un grup de 10 dones desocupades i amb situacions econòmiques o familiars difícils, tindre una oportunitat per a formar-se i incorporar-se al mercat laboral amb qualificació.

Les participants, que han estat seleccionades amb la col.laboració del departament de Serveis Socials, han sigut rebudes pel regidor Govern Interior, Coordinació Administrativa i Territorial,  José Manuel Prieto Prat i el regidor de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació, Ferran Martínez el qual ha posat de relleu «la importància d’aquest tipus de programes tant per la tasca social que fan en donar oportunitat a col·lectius que ho necessiten tant com pel treball que se’n deriven de les seues pràctiques i que aporten beneficis a la ciutat».

Les participants hauran de combinar treball i formació i, en finalitzar, obtindran un Certificat de Professionalitat de Nivell 1. En concret, en aquesta convocatòria, es tracta del certificat “Operacions auxiliars de serveis administratius i generals”, que les especialitzarà en tasques com atendre una recepció o una consergeria, atendre consultes de la ciutadania i empreses, realitzar enquestes d’opinió presencials i telefòniques, tasques de reproducció i arxiu de documents, etc.

El projecte, que té una durada de 6 mesos, compta amb una subvenció de més de 120.000 euros atorgada a l’Ajuntament de Gandia per la Generalitat Valenciana a través del Labora, i habilitarà les alumnes per a desenvolupar ocupacions com teleoperadores, empleades de finestreta, taquilleres, recepcionistes, telefonistes i classificadores.

Per a obtindre aquesta capacitació hauran de realitzar una sèrie d’actuacions concretes amb l’objectiu de configurar un sistema d’informació i base de dades per a conèixer la situació del municipi en determinats aspectes de l’àmbit social i econòmic. Les dades que s’obtinguen ajudaran a valorar la posada en marxa d’iniciatives i projectes d’activació econòmica i social.

En sentit pràctic, aquesta Escola d’Ocupació té dos actuacions concretes, en primer lloc la realització de treball de camp o consulta telefònica i/o presencial a la població i les empreses de Gandia en relació amb aspectes socioeconòmics, i en segon lloc la implementació de diferents bases de dades empresarials disponibles per als estudis de promoció econòmica i de determinats inventaris municipals.

D’aquesta manera amb el seu treball les participants contribuiran a la creació d’un sistema d’informació i a l’actualització i/o configuració de base de dades necessàries per a l’establiment d’estratègies i mesures vinculades amb el desenvolupament econòmic i social de la ciutat de Gandia.

D’altra banda el projecte permet posar en valor la importància de la formació i la preparació a l’hora d’incorporar-se al mercat laboral i posa el seu punt de mira en els col·lectius més desfavorits.

 

Comparteix: