Durant l’any 2022 ha quedat palés que la digitalització, la creació de valor social, i la sostenibilitat en els negocis són factors clau d’èxit. No en va, les subvencions en matèria d’emprenedoria a la Comunitat Valenciana han marcat la tendència futura de l’ecosistema emprenedor que es basa en la promoció del creixement econòmic, sostingut, inclusiu i sostenible.

En concret, parlem del programa “Nous projectes territorials per al reequilibri i l’equitat – emprenedoria i microempreses” en el marc del Pla de recuperació, transformació i resiliència i convocat des de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball.

Des d’Urbalab Gandia, conscients d’aquesta realitat, hem secundat i acompanyat a un total de 29 persones emprenedores que han sol·licitat aquestes ajudes tan importants en la fase inicial dels seus projectes. Aquesta dada ha suposat un increment del 93% en el nombre de sol·licitants respecte a l’any 2021, la qual cosa suposa pràcticament el doble de persones que complien amb els requisits necessaris per a poder optar a aquest programa d’ajudes.

D’altra banda, que un total de 29 persones emprenedores hagen pogut demanar aquest tipus de subvenció significa, primer, que els seus models de negoci contribueixen a la transformació digital i transició ecològica aportant valor a la societat; i segon, es posa de manifest la nostra aportació a l’hora d’incentivar un teixit emprenedor sòlid i adaptat a les noves necessitats del context econòmic actual que requereix d’iniciatives més verdes i digitals.

A continuació reflectim un resum de les característiques més destacades del perfil de projectes emprenedores que hem secundat:

Finalment assenyalar que, mancant tancar l’any, un 35% de les persones emprenedores ja tenen concedida la subvenció. Un gran assoliment que celebrem en el nostre centre i que ens motiva a continuar exercint el nostre treball d’acompanyament a la persona emprenedora.

Comparteix: