15 dones i 8 homes en desocupació d’entre 25 i 58 anys han participat des de novembre fins a l’actualitat en la “Lanzadera Conecta Empleo” de Gandia per a millorar la seua ocupabilitat en el nou mercat laboral.

La iniciativa ha sigut impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, amb el cofinançament del Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i la col·laboració de diferents administracions públiques d’àmbit regional i municipal, en concret l’Ajuntament de Gandia.

En total, s’han realitzat 16 Llançadores Conecta Empleo de la Ronda 4 (Novembre 2020- Abril 2021) s’han desenvolupat en les següents ciutats: Gijón i Oviedo (Astúries); Hospitalet del Llobregat (Catalunya); Lleó i Salamanca (Castella i Lleó); Madrid-Districte de Usera i Móstoles (Comunitat de Madrid); Castelló i Gandia (Comunitat Valenciana); Carballo, La Corunya, Orense, Pontevedra, Santiago de Compostel·la i Vigo (Galícia); i Logronyo (La Rioja).

En elles han participat de manera gratuïta un total de 459 persones en situació de desocupació (318 dones i 141 homes) amb edats compreses entre els 20 i els 60 anys; amb diferents perfils formatius i trajectòries professionals en diferents sectors professionals.

 

Activitats realitzades

En aquests mesos han millorat la seua ocupabilitat amb noves tècniques i eines, concordes al nou paradigma laboral. Guiats per especialistes, han participat en sessions virtuals i presencials en les quals han aprés a desenvolupar un pla de prospecció laboral i a enfocar el seu objectiu professional; han actualitzat el seu currículum i han realitzat simulacions d’entrevistes per a guanyar confiança i seguretat en processos de selecció.

A més, han millorat el maneig d’Internet i de les Xarxes Socials per a la cerca d’ocupació en línia, han realitzat mapes d’ocupabilitat i han contactat amb empreses per a promocionar-se com a professionals amb unes competències transversals i digitals renovades.

Balanç de resultats

Fruit del treball realitzat aquests mesos, 137 participants han trobat treball en diferents sectors (administració, hostaleria, indústria o tercer sector, entre altres); altres 4 han apostat per l’autoocupació i han posat en marxa els seus projectes emprenedors; i altres 31 han ampliat la seua formació reglada o han realitzat Certificats de Professionalitat per a accedir a nous llocs de treball.

Declaracions de participants

“Buscar treball ja és un treball en si, i necessites formar-te per a fer-lo bé. Si li dediques cinc mesos intensos d’orientació, motivació, eines i autoconeixement, l’enlairament està garantit”, declara Griselda Rendal Peña, participant de la Llançadora Connecta Ocupació de Gijón.

“La Llançadora ha suposat un punt d’inflexió en la meua vida professional: ha reforçat la meua ocupabilitat i les meues competències digitals gràcies a l’acompanyament continu de tres tècnics”, agrega María Gómez Moure, de la Llançadora Connecta Ocupació de Vigo.

Per part seua, Isabel Paradinas, participant de la Llançadora Connecta Ocupació de Salamanca, assenyala que gràcies a la seua participació en el programa ha pogut reforçar les seues capacitats i habilitats. “La participació ha sigut molt positiva i realment gratificant. Isc amb molta força d’aquest bell projecte, tant a nivell personal com professional”.

Comença el seu nou futur

A partir d’ara, comença una nova etapa per als seus participants, que hauran de prosseguir amb la seua innovadora i proactiva cerca de treball, aplicant tots els coneixements adquirits en les Llançadores Connecta Ocupació. Més informació sobre noves rondes i terminis d’inscripció en www.lanzaderasconectaempleo.es

Comparteix: