Representants de la Fundació Santa Maria la Real, Fundació Telefònica i Ajuntament de Gandia han realitzat aquest matí una visita virtual a la Lanzadera Conecta Empleo de la ciutat per atendre els seus participants i comprovar les activitats que estan duent a terme digitalment per tal de reactivar la seua recerca de feina.

 

8 dones aturades i 6 homes participen des de finals de novembre en aquest programa d’orientació laboral per aprendre a fer un pla de prospecció laboral i actualitzar el seu currículum, assajar entrevistes de treball, enfortir les habilitats transversals i digitals i contactar amb empreses.

Aquesta iniciativa, totalment gratuïta, està impulsada per la Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica, i compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu, a través del programa operatiu POISES, i la col·laboració de l’Ajuntament de Gandia.

La Coordinadora Territorial de Lanzaderas Conecta Empleo de la Fundació Santa María la Real, Sonia González, el director de Relacions Institucionals de la Fundació Telefònica, Joan Cruz, i el regidor delegat de l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació de l’Ajuntament de Gandia, Ferran Martínez, han celebrat aquest matí una videoconferència amb els participants de la Lanzadera Conecta Empleo Gandia.

L’objectiu de la videoconferència ha sigut que els representants de les entitats promotores d’aquest programa, conegueren els 14 participants, les activitats que han dut a terme des dels seus inicis, a finals de novembre, per reactivar la recerca de feina, millorar la seua ocupabilitat i promoure la seua ocupació en el mercat actual, i també les previstes fins a finals d’abril.

 

Perfil dels participants

La responsable de la Lanzadera Conecta Empleo de Gandia, Yolanda Vizuete, ha explicat en la videoconferència que en aquesta edició hi ha14 participants en situació d’atur. En concret són 8 dones i 6 homes d’entre 25 i 60 anys i amb diversos nivells de formació (postgrau escolar, formació professional, batxillerat i estudis universitaris). Entre ells hi ha qui busca la seva primera feina i qui persegueix una nova oportunitat laboral després d’anys d’experiència en diferents sectors: administració, turisme, atenció al client, psicologia, comunicació audiovisual o neteja, entre d’altres.


Activitats que fan

En la videoconferència han intervingut diversos participants que han explicat les Així, per exemple, han realitzat dinàmiques d’intel·ligència emocional per aprendre a desenvolupar un pla de prospecció laboral i enfocar el seu objectiu professional i han aprés nous programes per actualitzar el seu currículum vitae. Durant les properes setmanes assajaran entrevistes de treball per guanyar confiança i seguretat en els processos de selecció reals als que s’hauran d’enfrontar, trauran partit al smartphone i a les xarxes socials per buscar feina en línia, faran mapes d’ocupabilitat i contactaran amb empreses a la recerca de la seva inserció laboral.

 

Reforç digital

“En aquest moment hem de treballar més que mai de manera col·laborativa per seguir acompanyant les persones en situació d’atur per incorporar-se a un mercat laboral cada vegada més digital i canviant. Des de la Fundació Santa Maria la Real apostem per models com Lanzaderas Conecta Empleo on aconseguim que els participants reforcen les seves habilitats i competències personals, professionals i digitals, en un context digital i presencial que ens permet adaptar-nos i ser flexibles per seguir arribant al major nombre de persones possible“, destaca Sonia González, de la Fundació Santa María la Real.

“El 2020 ens ha demostrat que, més que mai, la tecnologia és el nostre gran aliat per millorar la vida de les persones, i sota aquesta premissa, fa temps que treballem a la Fundació Telefónica. Lanzaderas Conecta Empleo n’és un gran exemple, un projecte amb el qual ens hem adaptat a les necessitats del món laboral perquè les persones, de diferents edats i contextos, puguen millorar la seva ocupabilitat. I volem seguir superant els reptes que aquest any ens presenta un model híbrid del programa, presencial i virtual, que fins ara és un èxit i que no seria possible sense el suport que ens proporcionen les eines digitals”, afegeix Joan Cruz, de Fundació Telefònica.

“Des de l’ajuntament estem més que agraïts per que la Fundació Santa María la Real-Fundació Telefònica haja tornat a comptar amb la nostra ciutat per a dur endavant aquesta iniciativa tan beneficiosa, que ja suma la 6na edició en Gandia. En aquestes sis edicions la Lanzadera ha ajudat un total de 105 persones en situació de desocupació, facilitant-los ferramentes per a reactivar-se en la búsqueda de noves oportunitats en el mercat laboral. I gràcies a la formació que han rebut i a la posada en marxa de projectes d’empreniment, s’ha aconseguit, a data de hui, un inseriment per damunt del 60%, xifra que no sols confiem en que es mantinga, sino que fins i tot s’incremente. Per això sols puc reiterar el meu agraïment i reconeixement a la Fundació Santa Maria la Real-Fundació Telefònica, per la seua confiança en Gandia i per la tasca que porten endavant, més encara, en uns moments tant difícils com els actuals” ha assenyalat Ferran Martínez, regidor de l’Ajuntament de Gandia.

Comparteix: