Saltar la navegación

Com cuidar-la i millorar-la

Toca posar-se les piles i començar a treballar una bona reputació de marca. Ací tens una sèrie de consells que t'ajudaran moltíssim a aconseguir aqueix propòsit. Tingues-los sempre en ment!

Sigues transparent

No sigues hermètic, la transparència ajuda al fet que els usuaris tinguen una bona relació de confiança amb la teua persona o marca.

Mostra dades, estadístiques, proves que un producte funciona, fotografies, textos explicatius… Feix el que pugues per a mostrar-te tal com eres o com són la teua marca i productes.

Sigues accessible i pròxim

Als usuaris els agrada interactuar amb les marques. Per tant, com més accessible i pròxima siga una marca, molt millor. Si és inaccessible, es percebrà com a llunyana.

Hui dia és essencial estar en contacte amb els teus visitants, establir un llaç, una connexió. Això farà que els usuaris es fidelitzen amb la teua marca i vegen de forma més positiva totes les teues accions.

Respondre eficaç i ràpidament

També és important no fer esperar, en cap dels sentits, als teus potencials clients i seguidors. Intenta respondre al més prompte possible als comentaris que t’escriuen, als correus, a les xarxes, a les etiquetes....

En definitiva, no deixes que el llaç que t'uneix amb els teus visitants es refrede més del necessari. A ningú li agrada esperar!

Cuida al màxim el tracte amb el client

Client, lector o visitant puntual, és igual, cuida al màxim el tracte amb la gent que acudeix al teu espai en línia Sigues educat i respon amb amabilitat les seues peticions i comentaris, escolta el que diuen i intenta arreglar com més prompte millor qualsevol tipus de problema que els sorgisca.

Intenta entendre als que opinen malament de tu

Intenta, per un moment, posar-te en la pell de les persones que estan escrivint males opinions de tu o del teu negoci, intenta comprendre què els ha portat a aqueixa situació. Si bé és cert que moltes vegades els clients es basen simplement en gustos subjectius, moltes vegades trobaràs persones que es queixen amb raó.

Si et poses en el seu lloc, podràs trobar fallades, aspectes a polir o coses per a millorar en el teu sistema, la teua plataforma o persona.

Fins i tot pots fer un pas més i respondre a aqueixes opinions tu mateix argumentant i debatent el teu punt de vista (o simplement dient que intentaré millorar l'aspecte criticat). Això farà que els visitants que entren a llegir l'opinió negativa vegen que t'has molestat a respondre de manera educada i sincera. Demostra que el client t'importa!

Envolta't dels millors

El concepte de la reputació en línia està moltes vegades lligat a l'autoritat i quantitat de gent poderosa amb la qual t'envoltes. Si aconsegueixes establir vincles amb persones reconegudes del teu sector aconseguiràs augmentar la confiança dels teus lectors/clients.

Això dóna a entendre que eres una persona que realment sap del que parla o ofereix i que està ficada de ple en el seu treball. A més, això t'ajudarà a millorar i reforçar els teus coneixements així com a obrir noves portes que fins ara eren impensables per a tu. Comprova-ho!

Afegeix testimonis i comentaris

Veure a altres persones opinant positivament sobre alguna cosa dona molta confiança. Segur que si has comprat en línia t'has fixat en el que han posat altres compradors sobre el producte. M'equivoque?

Posar una secció de testimonis si ofereixes un servei o simplement deixar els comentaris oberts en el teu lloc web perquè la gent s'expresse obertament farà que la teua reputació en línia guanye punts, i també la teua credibilitat. Si, a més (i tornant al punt anterior), aconsegueixes que els testimoniatges siguen de gent reconeguda en el teu sector, millor que millor!