Saltar la navegación

Com es genera?

El primer és “matisar” entre una reputació en línia correcta, adequada, i una reputació en línia poc realista. Hui dia, és pràcticament impossible que tota la comunitat en línia ens posem d'acord en alguna cosa, i això també aplica a les opinions que s'expressen en portals, fòrums, fitxes d'empresa, etc.

Així, una reputació en línia adequada, no respon al fet que el 100% dels comentaris en les xarxes socials o webs, siguen excel·lents, sinó que reflectisquen positivament el bon fer de l'empresa o la persona.

Destacat

 Una reputació en línia positiva no és perfecta, sinó creïble. Tots fallem en alguna cosa: el problema i la crisi sorgeix quan aqueixes fallades són reiteratives o no es mostra interés per solucionar-los

Esborrar comentaris negatius o ser massa entusiastes amb els positius, no sols no resulta real, sinó que  fa creure en la persona usuària propensa a usar aquest tipus de plataformes la sospita que “no és or tot el que rellueix”.

No t’ha de preocupar

No t'ha d'obsessionar que existisquen els comentaris negatius, perquè tots tenim un mal dia o un client al qual res li és prou bo.

T’ha de preocupar

El que sí que ha de preocupar-nos és que siguen més visibles les impressions positives que aquelles que no ho són.

Per a això, anima als teus clients/amics/seguidors al fet que actuen d'ambaixadors de la teua marca. Incita'ls que et seguisquen en xarxes socials, avisa'ls amb subtilesa de què disposes d'una fitxa en un portal d'opinió, usa adhesius promocionals a la porta del teu establiment que donen aquesta informació, etc.

Hem d'obviar per tant els comentaris negatius? Ni molt menys, però abans d'esborrar-los hem de tractar-los: oferir-li solucions o una disculpa si es deu a una mala pràctica nostra, o desacreditar-los si s'han produït sense raó aparent.

Aquesta actitud clara davant la visió pública pot aconseguir que, davant una cosa negativa, obtinguem molts més beneficis que perjudicis, ja que els usuaris d'internet aprecien molt més la capacitat de reacció i resposta que els comentaris nocius, que aprecien com a lògics que apareguen de tant en tant i que fins i tot arriben a tolerar.