Saltar la navegación

Regles per a un bon Networking digital (II)

Principals punts d'una etiqueta apropiada:

Reciprocitat

Es tracta de donar i rebre, no de promoure't. Si estàs en xarxes socials personal o professionalment, no va bé compartir només el teu contingut. Una bona regla per a promoure a uns altres, és compartir 3 vegades més del que et promociones a tu mateix.

Això et donarà oportunitat que uns altres vegen que comparteixes el seu contingut, i probablement ajuda al fet que al seu torn, ells també compartisquen el teu; no obstant això per a no decebre't, tingues al cap que compartir articles d'altres persones, no significa literalment que elles tindran el mateix gest cap a tu. La reciprocitat cal veure-la més aviat com un repte.

Respecte

Seguir una etiqueta adequada en xarxes socials, farà que ens guanyem el respecte dels nostres col·legues i contactes en el Networking digital. La recomanació en aquest sentit, és: no faces a uns altres el que no vulgues que et facen a tu.

Les persones t'apreciaran per la forma en què et comportes, i amb el respecte vindrà la confiança. El respecte es basa a tindre un comportament consistent, no sols en unes quantes interaccions.

Agrega valor perquè sigues tractat amb respecte, envolta't de gent positiva i ves amb compte de no involucrar-te en converses discordants.

Confiabilitat

Construeix relacions en la teua xarxa de contactes molt abans que pugues necessitar algun suport, així tindràs una comunitat en la qual podràs confiar, i farà que ells confien tu en també.

Els teus contactes sabran que poden esperar de tu el mateix comportament sempre, i això és fonamental perquè el que publiquem, no té volta enrere, com ho dicta aquest “el que el que es fa en la xarxa, es queda en la xarxa”. Tingues molt clar com serà la teua biografia en xarxes socials i com seran les teues interaccions.