Saltar la navegación

Les marques i el networking digital efectiu

Existeix una certa diferència entre fer Networking digital personal i Networking digital per a empreses, encara que de qualsevol manera ha de veure's com si una persona estiguera interactuant en les xarxes socials.

Saludar-se i acomiadar-se

En una plataforma en temps real com twitter per exemple, està bé vist que la marca salude abans de començar a fer publicacions en el seu compte com per a avisar que s'ha obert la cortina, i que s'acomiade al final del dia per a informar el tancament.

Connectar a persones amb idees afins amb unes altres perquè construïsquen la seua xarxa, és una gran manera de guanyar adeptes socials. Per exemple, usar un email per a connectar a dos o més persones, tenint el permís previ compartir les adreces de correu; o ser líder en un debat en LinkedIn podria ser un bon punt per a interconnectar gent.

Les paraules màgiques

Una altra regla d'or que ens van ensenyar des de xiquets i que cal aplicar en el Networking digital, és a dir per favor i gràcies. Quan algú comparteix el teu contingut, assegura't de donar les gràcies sempre que et siga possible, si estàs molt apurat, donar un like o un favorit (cor) en twitter compleix una mica la intenció, però procura ser social i agrair la majoria de les vegades.

Respondre amb un gràcies als comentaris en el teu fan page és un obligat. De res val que una publicació genere el cobejat engagement, si no s'escolta i es participa amb la gent. Sé una mica més amigable quan algú compartisca una publicació, sobretot si aqueixa persona es va prendre el temps per a comentar alguna cosa i compartir-lo.

Grups

Revisa sovint la teua llista de contactes, de ser possible cada setmana per a gestionar la teua ràtio de seguidors. Observa si estàs arribant a la gent amb la qual vols connectar, i convida a les persones que consideres interessants per al teu objectiu. No t'oblides d'incloure tots els botons socials perquè es connecten amb tu de manera senzilla.