Saltar la navegación

Com crear un videocurrículum

Importante

Recorda que "mai s'aconsegueix una segona possibilitat per a crear una primera impressió".

 

Per crear un videocurrículum:

Crea un guió

Com en tota obra audiovisual, un guió és la base de la nostra creació. Agafa paper i bolígraf i comença a estructurar el que vols dir en el teu videocurrículum.

  • Presentació: En 15 segons has de comptar davant de càmera qui eres, que saps fer i quin tipus de treball estàs buscant.
  • Experiència Professional: Compte les teues experiències destacables. Resumeix molt bé aquesta part.
  • Formació: Cenyeix-te a comentar l'últim títol que has obtingut.
  • Informació Addicional: La part més desenfadada, ací has de parlar de les teues competències, actituds i coneixements, també pots mostrar les teues habilitats socials comptant els teus entreteniments. Ven-te en l'última frase. Responent a Perquè tu i no un altre? i finalitza amb les teues xarxes socials.

Sigues Original

No tingues por de ser creatiu. La creativitat és la que et diferencia de la resta i el format vídeo és l'eina que et permetrà aqueixa diferenciació. Últimament resulta molt més impactant una bona idea que la pròpia qualitat del vídeo. Sigues realista i pensa molt bé què vols mostrar i com ho pots fer.

Un Videocurrículum clar i concís

El contingut serà la clau del teu vídeo. Et vendràs, eres tu el producte i de tu depèn que et contracten amb l'ajuda de les teues habilitats comunicatives. De res serveix copiar tal qual el teu currículum imprès davant cambra, aquesta no serà la finalitat. Tracta de comptar el més possible de forma molt ordenada i sense excedir-te a més de tres minuts. No hem d'avorrir al personal, tracta de mostrar qui eres, quins feixos i com treballes de manera amena, senzilla i neta.

Enllaços a les teues xarxes socials

És de vital importància que finalitzes el vídeo incloent els enllaços a les teues xarxes socials, sobretot Linkedin. Ja que si estan interessats podran indagar alguna cosa més en el teu perfil i comunicar-se amb tu. El responsable de selecció ha de tindre accés al teu contacte el més fàcil possible. Si el vídeo el pujaràs a Youtube, utilitza la funció d'etiquetes perquè puguen accedir a qualsevol informació addicional que la teua vulgues mostrar.

Cuida la teua imatge

Donem per fet que la primera impressió val més que mil paraules. Posa't bonic/bonica com si anares a una entrevista en viu. Cuida el vestuari, maquillatge i el pèl. Una imatge cuidada de tu, denota organització, professionalitat i bona impressió.

Com parlar davant càmera

No tingues por de posar-te davant de la càmera. Siguem positius, no hauràs de respondre preguntes sorpresa. Però treballarem molt aquest punt perquè et sentis el més segur i professional possible. Ahí van alguns consells.

  • Parla davant d'una persona no davant d'una càmera, pensa que el que està darrere de la càmera és una persona, i aquesta persona tens sensacions i emocions.
  • Es sincer, la teua cara és el reflex de la teua ment. Si menteixes encara que no te n'adonis, el cos envia una sèrie de gestos que denoten inseguretat i imprecisió.
  • Cuida el to i el vocabulari. I sobretot sigues positiu.
  • Respira i parla pausat. No corris, has de portar un ritme.
  • Sigues molt clar amb les idees. Compte la teva història com si fossin paràgrafs.
  • No dubtis a ensenyar el bé que ho fas parlant altres idiomes. Pots reflectir que el teu nivell d'anglès no és mitjà.
  • Cuida la comunicació no verbal. La teua postura i gestos seran primordials. Somriu i no sigues molt brusc amb els teus moviments. No creues els braços.
  • Assaja i torna a assajar davant d'un espill.
  • Tracta de gravar en solitari o amb una persona de confiança. Has d'estar el més relaxat i tranquil possible.